Lad køleskabet stå for din næste spa dag

Lad køleskabet stå for din næste spa dag

Ved bare at tage et kig i dit køleskab eller i køkkenskabene er det muligt at bikse en hel spa dag sammen, med skønne naturlige ansigtsmasker og god mad der som en bonus kan have en positiv indvirkning på din hud. Mange af de fødevarer der har en positiv indvirkning på huden når man spiser den, har ofte også en god effekt på huden hvis den lægges på den i form af en maske. Derfor er det også muligt at lave en maske rettet mod ens personlige behov, hvis man tager sig tid til at undersøge hvilke ingredienser der vil være gode for en. I det følgende vil du se hvad forskellige fødevarer har af gode fordele for din hud.

Når du ønsker at tilføre huden fugt

Det er efterhånden alment kendt at avocado har rigtig mange sundhedsfordele, i det den indeholder sunde fedtstoffer. Derfor er avocadoer også gode til at give huden fugt udefra. Prøv at blande den med æggehvide, havregryn og citronsaft og du vil få en silkeblød hud og slippe for alle de tørre pletter.

En anden fødevarer, der også har en fugtgivende virkning, er banan. Den kan med fordel blandes med honning og appelsinsaft. Man kan også kombinere disse to fugtgivende ingredienser, altså avocado og banan, og bare tilføje lidt varm honning og så er man garanteret en maske der giver huden et stort boost af fugt.

Hvis man har tendens til fedtet hud

Mange kæmper med at huden har tendens til at blive fedtet i løbet af dagen, her er det også muligt at prøve at afhjælpe problemet lidt ved at bruge nogle få ingredienser de fleste allerede har stående i køkkenet.

En blanding af naturel yoghurt, revet agurk og honning har en rensende og affedtende effekt. Samtidig virker agurken også forfriskende, hvilket er grunden til at den er så god at have på øjnene mens man har en maske på. En effekt den faktisk deler med kartoflen, som også er god til hvis man døjer med poser under øjnene.

Revet æble og honning har en lignende affedtende virkning på huden og skulle tilmed også virke forebyggende på fedtet hud. Honning er fugtgivende og er derfor tit en god ingrediens at have med i sine masker, da det heller ikke er godt for huden at blive tørret for meget ud.

Naturlig botox effekt

Det kræver ikke mange år på bagen, før de fleste godt kunne tænke sig en lidt strammere hud. Om ikke andet for at bevare en stram hud så længe som muligt.

Her er naturel yoghurt igen et godt valg. Yoghurten kan blandes med olivenolie og citron. Flere af de tidligere nævnte kombinationer efterlader faktisk også huden fastere. En tommelfingerregel er ofte at bruge fødevarer med C-vitaminer i.

Der er mange naturlige muligheder for at opnå en sund og smuk hud, uanset om ønsket er mere fugt eller en opstrammende effekt. Det er derfor slet ikke umuligt at undgå de mere hårde metoder i form af botox behandlinger, hvis det er det man ønsker.