Læg et budget for dine madplaner

Læg et budget for dine madplaner

Hvis du har svært ved at få enderne til at mødes, når du skal lave aftensmad en hel måned, kan det være en god idé at overveje at lægge et budget. Et decideret madbudget.

Med et madbudget ved hånden vil du have meget nemmere ved at overskue at lave mad en hel måned, og du kommer forhåbentlig ikke til at stresse nær så meget over det, som du måske plejer.

Et budget gør det nemmere at have penge til hele måneden

Har du et budget, bliver det også meget nemmere for dig at få pengene til at strække sig over hele måneden. På den måde ved du nemlig, at du eventuelt har 100 kroner om dagen til at lave mad for. Og når du ved det, og hvis du kan finde ud af at holde dig inden for det, har du stadig 100 kroner på de sidste dage af måneden.

Det er svært at lave mad, hvis du står med en tom madkonto efter 25 dage, og stadig mangler mad til de sidste fem dage. Med et madbudget har du penge til mad hver eneste dag i måneden, hvis du vel og mærke overholder det.

Få bedre mad med et budget

Lægger du dig et godt madbudget, får du også mulighed for at lave bedre mad derhjemme, da du har penge til hver eneste dag i hele måneden.

Der er nok mange, der kender det at spise “dårligere”, jo senere på måneden vi kommer. Så bliver det de billige løsninger, som ikke er ensbetydende med decideret god mad. Har du et madbudget, har du samme budget hver dag, og det giver dig mulighed for at spise lige så godt sidst på måneden som først på måneden.

Læg et nyt budget hvis du mister dit arbejde

Er du så uheldig pludselig at miste dit arbejde, skal du forhåbentlig på dagpenge, hvis du har en a-kasse. Læs her mere om Danske a-kasser, hvis du ikke har en. Og på dagpenge får du ikke samme penge til rådighed hver måned, som du har været vant til. Det betyder, at du skal lave dig et nyt budget, så det passer til din nye økonomi.

Har du endnu ikke en a-kasse, kan det være en god ide at melde dig ind i en allerede nu, så du er dækket ind, hvis du skulle være så uheldig at miste dit job. Læs her mere om a-kassen CA, hvis du ikke ved, hvilken a-kasse du skal melde dig ind i.

Køb ind på tilbud og spar penge på dine råvarer

Selvom du har et budget, betyder det ikke, at du ikke stadig skal købe klogt ind. Prøv så vidt som muligt at købe ind, når der er tilbud på de råvarer, du skal bruge, eller handle i discountbutikkerne.

Du kan også vælge at lave mad til flere dage på en gang, så du kan fryse flere måltider ned og dermed har mad til mange dage i en stor portion. Det er også en god måde at lave nem og billig aftensmad til mange dage.