Måltidskasser med råvarer i sæson

Måltidskasser med råvarer i sæson

Måltidskasser er det nye sort og flere og flere danskere bestiller det uge efter uge, og andre af og til når der er ekstra travlt. Det fede ved måltidskasser er at de er nemme at lave, du får alt leveret til døren og skal ikke stresse over hverken din opfindsomhed eller indkøbsturen.

Hvilke måltidskasser er de bedste?

Det kan man diskutere mangt og meget, men alle måltidskasser prøver som udgangspunkt at dække forskellige behov hos kunden. Det kan være:

  • Geografisk placering
  • Færdiglavet mad
  • Råvarer leveret med opskrifter
  • Måltidskasse tilpasset en bestemt diæt/kost

Der er mange behov der er interesse i at få stillet og mange måltidskasser der levere til døren. Sammenlign måltidskasser her, og vælg den der passer til dine behov.

En ting bør være fælles for alle måltidskasser, og det er at prioritere brugen af råvarer i sæson, og det er langt fra alle måltidskasser der formår det. Der dog nogle der har meget fokus på det, og dem mener jeg godt at man kan putte i kategorien “bedste måltidskasser”. Det er blandt andet måltidskasserne fra Aarstiderne og Simple Feast.

Hvorfor er sæsonbetonet måltidskasser gode?

Der er flere grunde til at jeg mener det kan betale sig at vælge en måltidskasse der benytter sig af varer der er i sæson. En af hovedårsagerne er at det er mere bæredygtigt, som er et stort fokusområde i øjeblikket.

Råvarer i sæson kommer fra de lokale

Råvarer i sæson får man sjældent fragtet fra den anden side af jorden og hjem til Danmark i stedet finder man dem hos de lokale avlere. I Danmark er der stor forskel på sommer og vinter og det betyder at vi har mange råvarer i sæson, og overordnet set har vi 4 sæsoner.

Udover at disse råvarer kommer fra lokalområdet, så betyder det at de er fra Danmark også at de er dyrket under bedre forhold, da der skal overholdes en række krav. Vælger man økologisk er det endnu bedre og mere bæredygtigt endnu.

Friske råvarer er altid bedre

En anden klar fordel hvis man elsker god mad med masser af smag, er at råvarer i sæson ofte er langt friskere når de serveres på bordet end råvarer der er importeret fra udlandet eller stammer fra en anden sæson. Der er meget mere power i en råvarer der er et par dage gammel og du får derfor også mere velsmagende mad.

Den bedste måltidskasse kan ikke kåres, i hvert fald ikke på smagen og råvarerne, for det er meget individuelt hvad man vurdere højt her. Der er nogle basale ting som service, levering og pris der er bedre ved nogle leverandører end andre, men igen kan alt dette være lige meget hvis du ikke synes om indholdet.

Den bedste måltidskasse for dig er den der passer til dig, er du veganer skal du vælge en vegansk måltidskasse, er du til økologi skal du vælge en økologisk måltidskasse, er du til fisk, skal du vælge en måltidskasse med fisk. Herefter kan du tage et kig på hvordan den enkelte leverandør er vurderet.