Sådan forbliver du sund under hjemmekarantæne

Sådan forbliver du sund under hjemmekarantæne

Sponsoreret indhold

I disse tider er det, som om at bare man går udenfor en dør, bliver man smittet med influenza. Dette er imidlertid ikke helt rigtigt. Mens den nye virus smitter op til 2½ mennesker i gennemsnit i forhold til en normal influenza, der smitter omkring én person i snit, kan man altså stadig godt færdes udendørs uden at blive smittet.

Men med sundhedsstyrelsens anbefalinger, skal man helst blive i hjemmet så meget som muligt mens krisen er på sit højeste. Men hvordan forbliver man sund, når man ikke kan komme ud og cykle, løbe og motionere som man plejer? Her er maden en vigtig faktor, og især gode råvarer er vigtige i forhold til sundheden i en periode, hvor man er begrænset i sit motionsregime.

Find sunde snacks, du nyder

Vi får alle cravings, og alle kan falde i, når disse sætter ind. Den bedste kur mod cravings er simpelthen at lade dine cravings tage overhånd, men samtidig være forberedt på at have nogle sunde løsninger på dine cravings.

Eksempelvis kan man crave chips med dip. Det er ikke synderligt sundt, og der er mange kalorier i. Et eksempel på en sund måde at tilfredsstille denne craving på er, at lave en god hummus dip med gulerods- agurke- og selleristænger til. Det er fyldt med gode vitaminer og mineraler. Samtidig er hummus en lækker, cremet måde at få sunde proteiner på, mens du ser Tour de France på tv2.

Brug lidt ekstra på de gode råvarer

Ja, jeg ved at det er irriterende at betale 12 kr. for en agurk, når den lige ved siden af kun koster 6 kr., men gode, friske og økologiske råvarer har ofte en helt anden smag, og de er ekstra fyldt med de gode vitaminer og mineraler. Disse vitaminer og mineraler er med til at holde dig sund og rask, da de styrker immunforsvaret og hjælper dig med at opretholde din krop, mens den er mere stillesiddende end normalt.

De ekstra penge man bruger på de gode råvarer kan hjælpe dig til at restituere hurtigere, når dette er nødvendigt. Og nu, når vi er endnu mere hjemme end normalt, sparer vi hurtigt en del penge på de normale cafébesøg, kaffen på Starbucks eller den hurtige snack på farten, så der kunne man bruge de ekstra penge på de ekstra gode råvarer. Hvem ved, måske giver det et så godt resultat, at man vælger at fortsætte med det, selv efter hverdagen er blevet normal igen.