Sådan holder du dit gode helbred ved lige

Sådan holder du dit gode helbred ved lige

Vil du gerne forblive sund og rask i mange år endnu? Så læs med her, hvor du får en række gode råd til, hvordan du holder dit gode helbred ved lige. 

Følg årstiderne, når det kommer til frugt og grønt

Det kan næppe komme som nogen overraskelse for dig, at du skal spise sundt og varieret, hvis du gerne vil bevare dit gode helbred. Det vil sige, at du gerne skal sammensætte en balanceret kost, hvor du blandt andet får masser af frugt og grønt samt gode fedtstoffer og proteiner. 

Hvis du vil have mest muligt næring ud af det frugt og grønt du spiser, er det fornuftigt at følge årstiderne på dette punkt. Det vil sige, at du skal spise de ting, der er i sæson, når de er i sæson. Spis eksempelvis gerne æbler særligt om efteråret, hvor de er modne herhjemme. Så er der masser af gode næringsstoffer i dem. 

Suppler din kost med relevante vitaminer og mineraler

Uanset hvor sundt og varieret du spiser, kan man ikke komme uden om, at det kan være svært at få alle de nødvendige vitaminer og mineraler. Derfor kan det være yderst fornuftigt at supplere ens kost med kosttilskud i form af eksempelvis vitaminpiller. 

Det er klart, at kosttilskud aldrig skal erstatte en sund kost, men eksempelvis er det tæt på umuligt at få nok D-vitamin i Danmark i vintermånederne. Derfor kan det være relevant at spise vitaminpiller med D-vitamin i. 

Hvilke vitaminer og mineraler der er særligt relevante for dig, afhænger eksempelvis af, hvor gammel du er, hvor meget motion du dyrker og hvordan dine kostvaner er. Vil du holde dig sund og rask, så bevar dit gode helbred ved hjælp af blandt andet kosttilskud. 

Sørg for at prioritere afslapning

Stress fører en lang række ubehageligheder med sig og kan på sigt resultere i diverse farlige sygdomme. Derfor kan det også godt betale sig at gøre noget ud af at få slappet af. Det lyder måske nok banalt, men har du konstant tusind ting om ørene, er der stor risiko for, at filmen lige pludselig knækker for dig, og du ikke længere kan følge med. 

Vil du gerne holde dig sund og rask, skal du altså sørge for at få koblet fra en gang imellem. Du behøver ikke konstant at være i gang, så smæk benene op og nyd en god kop kaffe i ro og mag. Efter en lang dag på arbejdet har du helt sikkert fortjent det, og blot en halv times ren afslapning kan faktisk gøre underværker. Både i forhold til dit energiniveau resten af dagen og dit generelle stressniveau er en halv times rendyrket afslapning uden tvivl godt givet ud.