Spar penge på at lave mad derhjemme i 2019

Spar penge på at lave mad derhjemme i 2019

Sponsoreret indhold

Intuitivt ved vi alle, at der er en lang række fordele ved at lave mad derhjemme. Du kan bruge sundere ingredienser, bedre portioner af en rimelig størrelse samt undgå forskellige allergener. Du kan naturligvis også spare penge i forhold til at bestille mad på en restaurant eller købe en måltidkasse. Vi kommer i denne guide med forskellige tips, så du kan spare flere penge

Men hvor mange penge sparer du ved at lave mad derhjemme? Vi besluttede at sammenligne omkostninger ved madlavning lavet fra bunden derhjemme  med leveringen fra en restaurant.

Vi fandt i gennemsnit, at det næsten er fem gange dyrere at bestille mad fra en restaurant, end det er at lave mad derhjemme. Brug du hvis du bruger færdige måltidskasser som en genvej til et hjemmelavet måltid, er det prisen lidt mere overkommelig – alligevel er det næsten tre gange så dyrt som madlavning fra bunden af.

Når du laver mad derhjemme, sparer du i gennemsnit en betydelig mængde penge på kulhydratbaserede måltider som pasta eller pizza, og du sparer mest på proteinbaserede måltider sammenlignet med bestillinger fra en restaurant eller en måltidskasse.

Tip 1: Kog og server de rigtige portioner

Ifølge ernæringseksperter er en sund servering af kogt kød 85 gram. Hvis du spiser kød til middag, skal du tage højde for, at det ikke optager mere end en fjerdedel af din tallerken. Fyld halvdelen af pladen med grøntsager og sidste fjerdedel med kornprodukter. Når du spiser mindre kød, er det bedre for dit helbred og dit budget.

Tip 2: Kog ved lav varme og gerne langsomt

Hårdere udskæringer af oksekød og svinekød er meget billigere end bøffer og koteletter, men ingen ønsker at spise et stykke læder til middag. Den bedste måde at tilberede store stykker kød på er: kog dem ved lav varme og helst langsomt, normalt i 3 eller flere timer, ofte i væske, for at få dem til at smelte i munden.

Tip 3: Tilsæt pasta eller ris

Har du et par grøntsager eller resterende kød i køleskabet? Måske har du nogle enkelt dele til en salat eller en let suppe, men det er ikke ligefrem en middag. Pasta og ris er billige, der lader dig omdanne et par rester til et helt måltid. Prøv hurtigt at pudse peberfrugter og løg, og smid dem med nudler, urter og lidt ost, eller tilsæt ris i en grøntsagssuppe, for at gøre det mere tilfredsstillende.

Tip 4: Kog en gang, spis to gange

Vi kan godt lide at doble op på opskrifter, så du kan komme videre med din madlavning og have en middag eller frokost klar til senere. Den ekstra fordel er, at det hjælper dig med at bruge ingredienser, som du har købt til en opskrift og bruge dem i en anden. Opskrifter, der fryser godt, som supper, eller kød er godt at doble op på. Overvej også at lave en ekstra kylling eller mere kød, end du har brug for. Resterne kan du bruge i store supper, salater, quesadilliaer senere på ugen.

Du kan bruge alle disse ting i din frokost de næste par dage også. Hold derfor øje med hvad du kan blande af alle dine ting i køleskabet.