Sundheden i tænderne er vigtig

Sundheden i tænderne er vigtig

Det er helt generelt vigtigt, at du gør alt du kan for, at din krop er så sund som muligt. De fleste tænker dog kun det er fysisk og psykisk, men det er blandt andet også tænderne, som man skal sørge for at passe på. Tænderne er nemlig vigtige, da de skal følge dig gennem hele livet. Derfor er det vigtigt, at du allerede fra barns ben sørger for, at du passer på dine tænder.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at følge alle de råd, som du får af tandlæger og lignende. Tænderne skal børstes og tages hånd om. Det er derfor klogt, hvis du sørger for, at det bliver en helt fast rutine, at du sørger for at børste tænder. Der er dog flere måder, hvor du kan sørge for, at dine tænder er sunde. Hvis du er i nærheden af København, så kan det være rigtig godt at finde en tandlæge i København, som kan hjælpe dig.

Hvilke fødevarer er gode for tænderne?

Et helt grundlæggende udgangspunkt er, at det er godt at følge fødevarestyrelsens kostråd. Ved at følge de 10 kostråd minimere du risikoen for sygdomstilstande i munden, som for eksempel kan være caries, syreskader, tandkødsbetændelse eller paradentose. Hvis du gerne vil give dine tænder de bedste forudsætninger, så er der flere fødevarer som er godt for både dine tænder og dit tandkød. Først og fremmest så er fuldkornsprodukter godt, da du hjælper dine tænder på vej, så de blive stærkere og undgå tandkødsbetændelse. Det er nemlig vigtigt, at tænderne får tygget på lidt grove fødevarer, da det renser tænderne for plak.

De bløde fødevarer klistrer nemlig til tænderne, hvilket gør, at de kan være mere skadelige. Det er også meget smart, at du vælger nogle sunde mellemmåltider i løbet af dagen. Det kan nemlig tit være de usunde mellemmåltider, som du spiser på en dag, som også er med til at skade tænderne. Derfor er det godt, hvis du vælger frugt frem for søde sager, da de begrænser skader og syre på tænderne. Frugt og grønt er rigtig godt både for tænderne, men også for kroppen som en helhed, da der er rigtig mange vitaminer i det, som hjælper kroppen og immunforsvaret, som netop hjælper til at bekæmpe betændelse, som for eksempel kunne være i tandkødet. 

Hvad er skidt for tænderne?

Der findes mange produkter, som kan virke harmløse, men der kan være ingredienser og andet i, som er skadeligt for dine tænder. Det er helt grundlæggende godt, hvis du fravælger sukker og syre, når det er muligt. Sukker omdanner nemlig bakterier på tænderne, til at blive syre, som så giver syreskader.

Hvis sukkeret ender mellem tænderne, så er der større risiko for huller, da det er svært at komme mellem tænderne med tandbørsten.  Derfor er det bedste tip bare, at man skal følge kostrådene. Da det typisk er sukker og store mængder af syre, som typisk er i juice og læskedrikke, som i sidste ende skader tænderne rigtig meget, som giver problemer på den lange bane.