Råvareguiden

Unikke producenter til dansk gourmet

Sponsoreret indhold

Danske restauranter er anerkendt som nogle af de bedste i verdenen inden for gastronomi i verdenen. Vi har det helt store flagskib inden for restaurant verdenen med verdenskendte Noma i København.

En af de nuværende trends som der bliver fokuseret på fra dansk gastronomis side af, er at bruge lokale råvare fra unikke producenter. Vi ser derfor også i dag, at rigtig mange af restauranterne, skifter deres menu fra måned til måned.

Dette skyldes at de bruger små producenter som er meget niche i forhold til de produkter de producere. Det betyder eksempelvis at de fra en producent den ene uge modtager 50 liter mælk, modtager måske 50 liter ymer ugen efter. Derfor kræver det at restauranterne er agile, men da det gastronomiske niveau i Danmark er så højt udvinder de altid de bedste sider fra produkterne uanset hvad det er. 

Græskar året hos Restaurant Textur

Restaurant Textur oplevede et år, at der var en kæmpe overproduktion af græskar i nordjylland, hvilket gjorde det muligt for dem at indkøb græskarene til en ekstra god pris, hvilket betød at de produceret mange forskellige typer af retter med græskar.

Det betød blandt andet at der blev produceret, is, syltet græskar, puré, suppe og bagt græskar. Målet for Restaurant Textur er samtidig også at nedsætte vores madspild i Danmark, og derfor brugte man mange ressourcer på at bruge så meget af græskarrene, samt at levere de bedste smagsoplevelser med græskar. 

Danske gourmet kokke i dit hjem

Ikke nok med at vi udbyder et utroligt højt restaurant niveau i Danmark, så er der faktisk åbnet op for at du kan tage Michelin oplevelsen med hjem i din egen spisestue.

Blandt andet kan du få Kokkeriet hjem til dig og lave den samme kvalitet mad som de fik deres Michelin stjerne på. Dette er en unik mulighed som tilbydes i Danmark. Vi har som sagt et højt gastronomisk niveau og derfor giver det også plads til forskellige koncepter inden for restaurationsbranchen, hvor ChefMade er et helt unikt et af dem, som tilbyder blandt andet Kokkeriet i København, men også.

Det matcher perfekt til den specielle fødselsdag,

Hvilke restauranter er det som gør det?

Det er ikke som sådan bestemte typer af restauranter, som man kan generalisere på. Dog er der er en stor del af de restauranter som vi har i Danmark, begyndt at bevæge sig derover, og derfor er det også muligt at finde et stort udvalg af de restauranter, som gør det, lige her.

Der kommer hele tiden flere og flere restauranter der ind, som er udvalgt af Jacob Bülov som tidligere har været kok på mange forskellige Michelin restauranter rundt om i verdenen. Han har blandt andet været på Noma i København i 6 måneder, en tur i Chicago på en 3 stjernet restaurant som hed Alinea og derudover også i både Frankrig og Norge også været tilknyttet forskellige Michelin restauranter, og man må dermed sige at han er en yderst kompetent mand til at finde de gode niche restauranter i Danmark. 

Del artiklen: