Vær med til at designe dine egne køkkengardiner

Vær med til at designe dine egne køkkengardiner

Sponsoreret indhold

Gardiner er praktiske, og de er hyggelige. De er praktiske, fordi de lukker af for eventuelle genboers indblik, og fordi de skærmer af for skarpt sollys. Desuden er det altid vældig hyggeligt med gardiner. Det er det også i køkkenet, hvor et sæt flotte køkkengardiner er både hyggeligt og dekorativt. 

Sådan nogle køkkengardiner kan være designet på forskellige måder, og så kan stoffet også være forskelligt. Hvis du vælger selv at være med til at designe dine køkkengardiner, så har du en meget bred vifte af valgmuligheder, der gør det muligt for dig at få lige nøjagtigt de køkkengardiner, som du ønsker dig.

Hvilke gardintyper findes der til køkkener?

Du kan naturligvis vælge at have nogle helt almindelige gardiner for vinduet i køkkenet. Du kan også vælge persienner enten i træ eller i aluminium – eller eventuelt de smarte up and down persienner. Hvis du vælger et traditionelt køkkengardin, så får du et todelt sæt gardiner, der består af gardiner, der går halvt op på køkkenvinduet, og som kan deles på midten som et almindeligt gardin. Dertil hører en kappe, som er rynket, og som sidder øverst på vinduet. Det efterlader et stykke vindue, som altid vil være frit for gardin, og som alligevel giver dig noget privatliv og noget lys.

Hvis du vælger et gardin, der er syet af stof, så vil der være et hav af muligheder i forhold til, hvordan dette stof kan se ud. Det kan være ensfarvet, eller det kan være mønstret. Det kan være ganske lyst og let, eller det kan være mørkt og tungt. Alt er muligt.

Vær med til at designe dine køkkengardiner

Hvis du har brug for noget inspiration i forhold til, hvordan gardiner kan se ud, så kan du for eksempel på ind her og se på diverse køkkengardiner. Med afsæt i nogle af dem, du bliver præsenteret for her, kan du selv tænke videre, så du ender med et super godt og passende forslag til de gardiner, der skal hænge hjemme i dit køkken.

Du kan selv få indflydelse på, hvilken type køkkengardiner det skal være. Du kan også selv vælge, hvilket materiale, gardinerne skal være lavet af. Desuden kan du få dem syet efter mål, sådan at de passer fuldstændig perfekt til netop dine køkkenvinduer. 

Tænk også på hjemmets øvrige gardiner

Det er nok ikke kun i køkkenet, at du gerne vil have gardiner for vinduerne. Det gælder nok for de fleste af vinduerne, at du gerne vil have nogle praktiske og hyggelige gardiner. Det er naturligvis også muligt at være med til at afgøre, hvilke gardiner der skal hænge i de øvrige rum. Og du kan selvfølgelig også være med til at designe gardinerne til resten af huset.

Find god inspiration, og arbejd videre med en idé til de forskellige gardiner, som du har brug for. Måske skal der være en rød tråd igennem hjemmets gardiner, måske foretrækker du, at hvert rum har sine gardiner. Du afgør selv, hvordan det overordnede system skal være i forhold til valg af gardiner, og du kan selv være mere eller mindre med indover, når det kommer til designet af de forskellige gardiner.

Gardiner kan være meget forskellige, men fælles for dem er, at de er super praktiske, og at de skaber hygge både udadtil og indadtil. Du kan vælge nogle gardiner, som lukker lyset helt ude, eller nogle der tillader noget lys at slippe ind. Du kan også vælge at have både persienner og stofgardiner, det kan være en både flot og praktisk løsning.

Uanset hvad du vælger, så vil gardinerne være med til at understrege en stil i det pågældende rum. Derfor er det bestemt ikke ligegyldigt, hvilke gardiner du får sat op.