Enoki
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Enoki, Golden needle mushroom, Winter mushrooms, Snow puff, Velvet foot eller Velvet stem | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Flammulina velutipes |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Enoki er en lang, tynd hvid svamp og er meget almindelig i det østasiatiske køkken. Den har været dyrket i Japan i mere end 300 år.
Der er stor forskel på vilde enoki og dyrkede enoki. Den vilde har korte stængler og er mere brun i farven. Hvorimod manipulation af lys, ilt og temperatur har frembragt den lange, hvide svamp med de små hatte.
Holdbarhed
2-4 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Roden skæres af. For at bevare den særlig smag og konsistens, bør de ikke skylles.
Enoki kan anvendes let kogt i klare supper eller wokretter. Enoki kan blive seje af for lang tilberedning. De kan også anvendes friske i salater og sandwich.
Frysning
Nej
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 157 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,7 g | 29 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 5,4 g | 59 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,5 g | 12 % | højst 30 % |
Kostfibre | 0,9 g | ca 30 g | |
Vand | 89,7 g |