Kejserhat

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | King trumpet mushroom, King oyster mushroom | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Pleurotus eryngii |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Kejserhat findes i naturen overalt i Sydeuropa og Nordafrika. Den vokser på underjordiske rødder af løvtræ og især døende Eryngium campestre (en plante i skærmplante-familien).
Kejserhat har en rund, porøs, brunlig 3-5 cm stor hat på en tyk grålig hvid stok.
Den har en karakteristisk kødfuld konsistens og en let nøddeagtig smag.
Holdbarhed
3-5 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Rengøres let med børste eller skylles let i vand lige før brug. Den yderste spids af stokken fjernes.
Kan bla. anvendes ristet, grillet eller dybstegt i tempuradej.
Frysning
Egnet. Svampen smørdampes og bør kun bruges i sammenkogte retter efter optøning. De kan blive seje. Kan kun opbevares i max 3 måneder pga. smørret.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 147 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,2 g | 25 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 6,0 g | 69 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 5 % | højst 30 % |
Kostfibre | g | ca 30 g | |
Vand | g |