Pigsvamp
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Hedgehog mushroom, Sweeth Tooth | Dansk: august-november Import: - |
Latin | Hydnum repandum |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK |
Pigsvamp har små pigge på undersiden af hatten. Hatten er ca 5-10 cm, ofte uregelmæssigt bølget i randen, og farven kan variere fra næsten hvid over creme til orangebrun.
Kødet er sprødt, lidt bittert.
Holdbarhed
8-10 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Undersøg den piggede underside for små insekter. Børst hatten let ren med lidt vand. Undgå vand på undersiden.
Velegnet til både kød, fisk, fjerkræ, supper, stuvninger og meget mere.
Frysning
Ja. Det er kun de unge eksemplarer, som er egnet til frysning. Svampen smørdampes og bør kun bruges i sammenkogte retter efter optøning. De kan blive seje. Kan kun opbevares i max 3 måneder pga. smørret.