Portobello

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Portobello mushroom | Dansk: hele året Import: hele året |
Latin | Agaricus bisporus |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Portobello er en brun champignon, som har fået lov til at vokse sig stor.
Den har en stor, rund mørk hat med brune lameller samt en kort hvid stok. Den er fast og tør i konsistensen, og den afgiver ikke meget væde under stegning.
Holdbarhed
7-10 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Børstes let rene, hvis de er beskidte. Undgå brug af vand.
Portobello egner sig til grill, sauteret eller bagt i ovnen med fyld.
Frysning
Egnet. Skivede portobello svampe kan fryses direkte eller smørdampes og bør kun bruges i sammenkogte retter efter optøning. De kan blive seje. Kan kun opbevares i max 3 måneder pga. smørret.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 137 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 2,5 g | 31 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 5,1 g | 63 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 6 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,5 g | ca 30 g | |
Vand | 91,2 g |