Portobello

Portobello
Navn Sæson
Engelsk Portobello mushroom Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Agaricus bisporus
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             

Portobello er en brun champignon, som har fået lov til at vokse sig stor.
Den har en stor, rund mørk hat med brune lameller samt en kort hvid stok. Den er fast og tør i konsistensen, og den afgiver ikke meget væde under stegning.

Holdbarhed
7-10 dage ved 2-6 grader

Anvendelse
Børstes let rene, hvis de er beskidte. Undgå brug af vand.
Portobello egner sig til grill, sauteret eller bagt i ovnen med fyld.

Frysning
Egnet. Skivede portobello svampe kan fryses direkte eller smørdampes og bør kun bruges i sammenkogte retter efter optøning. De kan blive seje. Kan kun opbevares i max 3 måneder pga. smørret.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 137 kJ I varen A.D.T
Protein 2,5 g 31 % mindst 10 %
Kulhydrat 5,1 g 63 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 6 % højst 30 %
Kostfibre 1,5 g   ca 30 g
Vand 91,2 g