Proteiner er det vigtiste i forbindelse med et vægttab

Proteiner er det vigtiste i forbindelse med et vægttab

Hvad er protein?

Protein er et mirakelmiddel, når det drejer sig om at tabe sig. Jo, du læste rigtigt for først og fremmest sender stoffet en masse mæthedssignaler til hjernen, som fremkalder en den velkendte mæthedsfornemmelse, der varer ved i timerne efter du har spist et proteinholdigt måltid.

Talrige undersøgelser viser at næringsstoffet kræver en større mængde energi at omsætte for kroppen. Pr. 100 kcal du får fra protein, koste r det korppen ca. 25 kcal at omsætte. I praksis behøver du derfor kun at motionere 75% af kalorierne der stammer fra protein af igen.

Animalsk protein gavner især for mæthed og forbrænding. Derfor gælder det om at skrue ekstra op for det animalske proteinindtag. Det gælder også for magre mejeriprodukter, som derudover også indeholder en stor mængde kalcium.

Det er bevist at kalcium binder noget af madens fedt i tarmene og sparer dig for endnu flere kalorier.

Hvordan gør du?

  • Spis fisk, kød, fjerkræ eller magre mejeriprodukter til alle dine måltider – Det gælder særligt også morgenmanden. Du kan med fordel gå helt konsekvent efter de produkter, der indeholder mest protein og mindst fedt.
  • Skru op for mængden af magert kød, fisk og fjerkræ. Ca. 125-150 gr. Pr. hovedmåltid er passende. Øger du med 50 gr. Brød eller 75 gr. Kogte ris eller pasta, fjerne du med et snuptag 50-60 kcal.
    Gør du det i blot 2 af dagens 3 hovedmåltider, henter du nemt omkring 0,5 kg. Kropsfedt om måneden.
  • Spis pålæg med brød i stedet for brød med pålæg. Fordelingen må gerne ligge 1:1 altså fx 30 gr. Pålæg og 30 gr. Brød.

Har du brug for yderlig hjælp?

Du kan med fordel gøre brug af kosttilskud. Og da protein er en vigtig faktor kan du supplere din kost med proteinpulver.

Der findes mange forskellige varianter, og med forskellige indhold af kalorier. Men vi har fundet en guide, der kan hjælpe dig til at finde den bedste proteinpulver, for dig.

Husk din træning

Langt hen ad vejen er kosten det der betyder mest for at du når i mål med dit vægttab. Men du kommer ikke udenom at hvis du dyrker motion ved siden af, får du et mere holdbart og hurtigere resultat.

Du kan starte med at løbe et par gange i ugen, og i takt med at du kommer i bedre form, og smider noget vægt, kan du øge dit motionsniveau.

 

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g