Sådan beskytter du dine trægulve bedst muligt

Sådan beskytter du dine trægulve bedst muligt

Dette indhold er sponsoreret.

Rigtig mange mennesker i Danmark har smukke og originale trægulve i deres huse og lejligheder som helt klart er bevaringsværdige. Et velholdt trægulv kan holde i rigtig mange år og bliver ofte kun flottere med tiden, vel og mærke hvis man behandler dem ordentligt. Men der er rigtig mange mennesker der ikke ved hvordan man beskytter og bevarer sine trægulve bedst muligt. Derfor kommer der her en kort guide til hvordan du sørger for at trægulvene i dit hjem kan holde sig flotte længst muligt.

Beskyttelse

Når du skal sørge for at dit trægulv holder sig smukke så mange år som muligt, er det først og fremmest vigtigt at du beskytter dem i dagligdagen. Det kan du gøre på mange forskellige måder, og det er især vigtigt at pointere, at meget skade kan undgås ved ikke at gå i høje hæle indendørs. Nogle gange kan det også være bedre at holde sig udelukkende til strømpesokker når man går rundt indenfor. Derudover kan det være en fordel at have godt med tæpper på gulvene og et underlag til kontorstolen eller højstolen til når de mindre størrelser spiser og taber mad på gulvet.

Rengøring

Det er selvsagt vigtigt at holde dine gulve rene hvis du gerne vil have at de holder længe. Med rengøring af dine gulve minimum en gang om måneden er du sikker på at være dækket ind. Du skal selvfølgelig huske at tjekke præcis hvilke slags rengøringsprodukter dine gulve har brug for, da du kan komme til at gøre rigtig meget skade hvis du bruger de forkerte produkter. Hvis du for eksempel har olierede gulve, så brug en oliesæbe. Hvis du derimod har rå og ubehandlede gulve, skal du bruge en trærens. 

Olie og maling

En tredje måde du kan beskytte dine gulve på, er ved at sørge for at de er mættet med rigeligt olie. Det er især en god idé hvis du har ubehandlede trægulve derhjemme. Oliebehandling er nemlig enormt modstandsdygtigt overfor snavs og slid. Hvis du vil give dine gulve en endnu stærkere overflade kan du også give dem et lag lak. Lak kræver desuden ikke særlig meget efterbehandling og er meget nemt at rengøre. Hvis dine gulve er rigtig trætte og gamle kan de også have godt af en omgang afslibning. Det kræver lidt mere, både i forhold til tid og penge, men kan give dine gulve et helt nyt liv på kort tid. Hvis de dog ikke står til at redde, kan du også komme rigtig langt med et par lag maling. 

 

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g