Sådan finder du tøj, der er bæredygtigt

Sådan finder du tøj, der er bæredygtigt

Annoncørbetalt indhold

Hvis du går op i den grønne omstilling, og du bekymrer dig for miljøet, kan du heldigvis selv gøre en hel del. Som menneske er det let at blive frustreret, hvis du står i en situation, hvor du ikke har nogle handlemuligheder. Derfor er det altid rart at vide, hvad du egentlig selv kan gøre for at afhjælpe en situation.

Det er ingen hemmelighed, at tøjindustrien er én af de helt store miljøsyndere. Derfor er det også en god idé at vælge bæredygtigt tøj, hvis du gerne vil være med til at afhjælpe klimakrisen.

Sådan bliver tøj bæredygtigt

Bæredygtighed er et vidt begreb. Det dækker både over optimalt ressourceforbrug såvel som ordnede forhold for alle ansatte i produktionskæden. Derfor er det også et begreb, der bliver brugt flittigt i flere forskellige sammenhænge.

Hvis du gerne vil skåne klimaet mest muligt, bør du derfor købe tøj, der er fremstillet af materialer, der er skånsomme mod miljøet. Ligesådan bør du også sikre dig, at tøjet er fremstillet ved hjælp af produktionsformer, der skåner miljøet mest muligt.

Bæredygtigheden inkluderer også dig

Selv hvis en tøjkæde er bæredygtig og miljørigtig hele vejen gennem sin produktionskæde, afhænger miljøhensynet også stadig af dig. I sidste ende kan tøjfirmaet gøre alt det rigtige, men hvis du ikke er en bevidst forbruger, hjælper virksomhedens indsats minimalt.

Derfor bør du for eksempel ikke købe mere tøj, end du har brug for. I dag er der rigtigt mange mennesker, der fyldet deres tøjskab med tøj, som de aldrig får brugt. Det er ressourcespild. Særligt, hvis du også blot smider tøjet ud efterfølgende og erstatter det med noget andet. Det er blandt andet denne brug-og-smid-væk-kultur, der har gjort tekstilindustrien til en af de store miljøsyndere.

Det kan du selv gøre

For det første er det en god idé at købe tøj med et mere klassisk, frem for moderne, udtryk. På den måde kan du nemlig bruge tøjet i længere tid, da det ikke går af mode. Derudover bør du også købe tøj af høj kvalitet. Det giver dig nemlig mulighed for at anvende tøjet i længere tid, før det bliver slidt op.

Kig efter de eksterne certificeringer

Når du gerne vil købe miljøvenligt tøj, bør du kigge efter de eksterne certificeringer. Der er nemlig rigeligt med firmaer, der selv lovpriser deres tøj og kalder det for bæredygtigt. Derfor er en ekstern certificering en blåstempling af, at tøjet også rent faktisk er bæredygtigt.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g