Tre gode haveprojekter til vinteren

Tre gode haveprojekter til vinteren

Sponsoreret indhold

Der er nok de færreste danskere, der ikke går rundt og ser frem til foråret og flere solskinstimer. I mellemtiden har vi i denne artikel samlet tre haveprojekter, du kan give dig i kast med, mens vi venter på at foråret banker på døren.

Projekt 1: Byg dit eget insekthotel

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er flere insektarter, der godt kunne bruge en hjælpende hånd i de danske haver – særligt bierne som faktisk er i færd med at blive udryddet i den danske natur, hvis vi ikke gør noget for at hjælpe dem. En måde at gøre det på er ved at bygge et såkaldt insekthotel.

Inden du går i gang, så er det vigtigt, at du beslutter dig for, hvilken form for insekter, du bygger til, da de fleste har meget forskellige behov. Du kan eksempelvis bygge et hotel til insekter som bier eller mariehøns. Mangler du inspiration, så er der en masse af hente på Pinterest.

Projekt 2: Lav højbede og gør klar til grøntsagerne

Højbede er et fantastisk vinterprojekt at give sig i kast med. De kan udformes på et væld af forskellige måder afhængig af dine præferencer, og hvilke grøntsager du godt kunne tænke dig at gro. En vintergrøntsag der egner sig særlig godt til højbede er eksempelvis kål, som for alvor har gjort sin indtræden i de danske restauranter og køkkener de seneste par år.

Er du handy, så kan du sagtens give dig i kast med højbede selv. Har du derimod fem tommelfingre, så kan du købe dig til en række færdigløsninger i mange byggemarkeder eller få håndværkere til at hjælpe dig godt på vej med projektet.

Projekt 3: Ryd op i havehuse, drivhuse og redskabsrum

Okay, det er måske ikke lige tiltalende for alle at bruge deres fritid på oprydning, men glæden når det er gjort er svær at konkurrere med. Vinteren er den perfekte tid til netop at få styr på de mange ting, der har hobet sig op i havehuse, drivhuse og redskabsrum, så det er klar til foråret og sommeren, hvor der sker væsentlig mere aktivitet i haven. Et godt råd er at tage alle tingene ud af rummet og opdele dem i tre bunker: behold, smid ud og sælg. På den måde kommer du af med alle de unødvendige ting, som du alligevel ikke får brugt, men som står og tager plads, og skaber irritation hver gang du skal ind og hente noget i det overfyldte rum.

 

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g