Kategori:

Krydderurter

Persille

Persille stammer fra Sydøsteuropa og blev populær i Nordeuropa i Middelalderen. Der findes to typer bladpersille; kruspersille (P. crispum) og bredbladet persille (P. neapolitanum). Smag og anvendelse for de to typer er næsten identiske. I den bredbladet persille er smagen kraftigere på grund af et højere indhold af essentielle olier.

Læs mere

Ramsløg

Ramsløg er en flerårig plante, der vokser vildt i fugtige løvskove. Det er en tidlig plante og allerede i februar vil man kunne se de første spæde blade komme op af jorden. Alle dele af planten er spiselige, og den har en karakteristisk smag af hvidløg, men ikke så tung eller skarp. Oftest er det […]

Læs mere

Raps

Raps er en etårig urt, hvis frø indeholder ca. 40 % olie og har karakteristiske gule blomster. Der findes to varianter af raps, vårraps og vinterraps. Olien, der presses ud af rapsplantens små, sorte frø anvendes dels til madolie og dels til brændsel.

Læs mere

Timian

Timian stammer fra Middelhavområdet og bredte sig i Middelalderen til resten af Europa. Ægypterne brugte timian i balsameringsprocessen. Det er bladene og de unge skud som anvendes, og de klippes af lige inden planten blomstrer.

Læs mere