Archives

Squashdeller

Prøv disse lækre squashdeller som alternativ til almindelige frikadeller. De er vegetariske og supplerer din kost med ekstra grøntsager. De er nemme at lave og lækre både til den varme aftensmad og til frokosten næste dag. Opskrift på lækre squashdeller: Ingredienser til 4 pers. 2 stk squash, mellem størrelse 2 stk gulerod, mellem størrelse 1 […]

Læs mere

Oktober i sæson

Det blev oktober og efterårets anden måned. Oktober i sæson byder på rigtig mange dejlige råvarer, og så er der især én, som vi danskere har taget meget godt til os. I denne måned har vi stadig de fleste af råvarerne tilgængelig, som vi også havde i september. Men oktober byder særligt på en, som […]

Læs mere

September i sæson

Lune dage, kølige nætter. September i sæson byder på lidt af det hele. Det er måneden hvor træer og planter så småt begynder at skifte den grønne farve ud med røde, gule og brune nuancer. I september i sæson siger vi farvel til sommerens lette frugter og grøntsager og goddag til efterårets grovere udvalg. September […]

Læs mere

Mikrogrønt – den lille urtehave

Mikrogrønt. Du kender dem godt. Små frø du drysser ud på vat. Du vander dem og op kommer de skønneste små spirer med hvide stængler og små grønne blade. Karse. Du har, som tusinde andre, dyrket dem da du var barn. Og måske gør du det stadig. Jeg dyrker selv med jævne mellemrum karse hjemme, […]

Læs mere

3 gode opskrifter med agurk

Det bugner med danske agurker i butikkerne, så der er ingen undskyldning for ikke at spise masser af agurker nu. De smager fantastisk og er en god snack i de varme sommerdage. Råvareguiden giver dig her 3 gode opskrifter med agurk. Agurk består af ca 96% vand. Det gør den velegnet til både supper og […]

Læs mere

3 gode opskrifter med græskar

Oktober er over os og lige nu bugner butikkerne med græskar i alle størrelse, lige fra de helt små pyntegræskar til de store Halloween græskar. Råvareguiden giver dig her 3 gode opskrifter med græskar. Græskar er fantastisk til madlavning, både i det søde og det salte køkken. Supper, tærter, kager, brød og hjemmesylt. Mulighederne er […]

Læs mere

Krydret hyldebærsaft

Lige nu står hyldebær øverst på sæsonlisten og du kan nå det endnu hvis du vil lave en god krydret hyldebærsaft til de kølige efterårs- og vintermåneder. Hylden er meget almindelig og er til at finde rigtig mange steder. Nap et par bæreposer, tag ungerne i hånden, nyd det gode vejr og find et par […]

Læs mere

August i sæson

Det er august i sæson og sommeren begynder stille og roligt at gå på hæld. De lune aftener bliver stille og roligt kortere. Men sommeren er på ingen måde slut endnu. For haven blomstrer stadig og er rig af liv. Forsythiaen som jeg beskar meget kraftigt i foråret er vokset næsten 1,5 meter. Havetimianen er […]

Læs mere

Hindbær – simpelthen bare lækre

Så er sommerens første hindbær kommet. For knap 2 uger siden kunne jeg plukke det første hindbær i min have. Og for et par dage siden kunne jeg plukke en hel dejlig håndfuld til min datters madpakke. Og der begynder at komme mange flere. Det er hindbærbuskens tredje sommer. Den startede som en lille stikling, […]

Læs mere

Oh…Du skønne hyldeblomst

Det er sommer og det er nu at du kan se den smukke hyldeblomst stå i fuld flor. Små hvid/gule blomster i store skærme, se…det er et skønt syn ved veje, stier og haver. Man har kendt til hylden i lang tid. Siden Romerriget har både blomster og bær været brugt som lægeplante. I nordisk […]

Læs mere

Det er tid til sommerens nye kartofler

Juni er tiden hvor de nye kartofler kommer og til en pris der er til at betale. De første blev gravet op i slutningen af marts og de koster gerne op til 1000 kr pr kg. Mig…jeg venter til prisen falder lidt, gerne under 50 kr/kg. Nye kartofler er små, nyopgravede og umodne kartofler og […]

Læs mere

Rabarber og opskrifter

Rabarber hører foråret til og det er nu den begynder at spire. Den gør det hvert år og efter et par måneder er de første rabarber klar til at blive trukket op af jorden og anvendt til en masse lækre sylte- og bageretter. Hvis du ikke dyrker dine egne rabarber, kan du selvfølgelig købe dem […]

Læs mere